Akupunktur

Niels Hornehøj blev ved efteruddannelse introduceret for akupunktur som supplerende behandlingsform ved sportsskader. Der gik ikke længe før det gik op for ham hvor effektivt et virkemiddel akupunkturen var for hans klienter. Hans hungren efter viden drog ham til at søge optagelse på akupunktur universitetet, med det resultat at han i dag er uddannet Master Akupunktur. Niels er altid på udkig efter nye metoder at tage i brug i hans behandlinger, men akupunkturen har nu vist sig at være det mest effektive redskab i værktøjskassen, hvorfor dette i dag er hans udgangspunkt ved alle klienter.

"Akupunktur er det mest effektive redskab jeg har til rådighed som behandler. Dette gør sig gældende for smerter, skader, et hav af sygdomme og kroniske lidelser. Det geniale ved akupunktur er at jeg stort set ikke kan gøre skade på en patient - derimod stimulerer jeg bestemte punkter i kroppen der producerer de nødvendige stoffer og enzymer der sætter gang i helingsprocesser og har en smertelindrende effekt. Dermed sagt at selv i de tilfælde hvor jeg ikke kan standse eller kurere en lidelse, vil klienten stadig opleve en positiv effekt. Dette står i stærk kontrast til traditionel medicin, der som oftest medfører diverse bivirkninger. Årsagen findes formegentligt i den medicinale tilgang til behandling; symptombehandling af lidelser. Ved at behandle symptomer med medicin - der ligeledes påfører bivirkninger, hvorved nye symptomer opstår - kan patienter kastes ind i en endeløs spiral af pille optrapning.

Med akupunktur derimod, påvirker jeg kroppen til selv at "finde løsningen" så at sige, ved at stimulere bestemte punkter. Ironisk nok, behandler jeg også ud fra en symptombaseret tilgang, begyndende med det klienten oplever størst gene ved. Efterhånden som symptomer behandles og mindskes vil vi som oftest kunne finde frem til den underliggende lidelse der egentlig påfører de symptomer som klienten oplever. For mig er dette den ultimative succesoplevelse: at finde frem til og hjælpe klienten af med, det underliggende problem der påfører individdet smerte og ubehag. Det kan den dag i dag stadig komme bag på mig hvor effektiv akupunktur er mod lidelser der fra lægernes side ikke menes at kunne afhjælpes. Men beviserne ser og oplever jeg ved mine klienter for hver dag der går. Min konklusion er at akupunkturen er et fantastisk, omend undervurderet behandlingsmiddel til gavn for den almene befolkning.

Jeg kan varmt anbefale akupunktur for enhver der døjer med smerter, gener, en kronisk lidelse, gamle skader eller lignende.

Jeg arbejder i dag hos Doktor Akupunktur i Værløse - jeg glæder mig til at hjælpe dig med netop dit problem.

De Bedste Hilsener,

Niels Hornehøj"